Största Psykiska Ohälsan är andra Oförstående Människor

Om du inte förstår så kanske det inte är jag som inte har förmågan att leva och förstå det här livet. Det kan ju vara så att det faktiskt är du som inte besitter förmågorna att kunna förstå. Det kan ju vara så att jag är mer intelligent än vad du är och att vi inte är på samma nivå just där.  Jag tycker ofta att jag förklarar hur jag fungerar som bäst men att andra människor inte väljer att förstå utan att det ska vara deras egna lösningar på något som redan fungerar mer än väl. Det är ju jag som får gå där sen och känna att YES här ger jag 30 % när jag förut gav mer än 2000 %. 

Jag har fått omstrukturera min vardag återigen. Jag fungerar bäst när jag får sitta med mina projekt ifred så att det inte blir hattit/ hack i skivan. Detta har många svårt att förstå. Det är ett vanligt problem att tiden inte räcker till men jag hade fixat allt mer än väl. Det är lätt att säga av andra människor att jag kan ju göra det som jag gör MEN att jag borde : 

  • jobba som andra människor och med det som det arbetar med
  • tjäna de pengarna
  • göra detta om dagarna
  • inte sitta framför datorn 
  • för mycket med mobilen

Detta och diverse andra saker som har tagit min energi nu i 5 månader. Det tar verkligen på krafterna att hela tiden bygga upp sig själv och att ändå fortsätta med det som jag gör.  

Det har slutat med att jag inte gör det som jag vill eftersom jag blir avbruten hela tiden och jag får inte den lugn och ro som jag behöver för att kunna fördjupa mig i mina projekt. Mina projekt står nu stilla och jag känner att det är tråkigt samtidigt som jag inte heller blir av med något som jag inte går in för. Jag slipper ju dessa återkommande känslorna av misslyckande. Man har ju inte hur mycket energi som helst. Jag slipper även att känna att jag är på gång och att jag blir avbruten hela tiden vilket resulterar i att det som jag har planerat inte blir av på den drivkrafts nivån som jag vill vara på. Där jag fungerar som bäst. När andra människor inte förstår och jag inte får vara ifred så sjunker mina skills med ca 50 % rakt av. Det är där som jag får fånga upp mig själv och då är det ingen ide och chans att jag ens kan fördjupa mig i något. Det finns inte energi och kraft för det. 

När andra inte förstår det och jag inte får min tid så har jag gjort ett aktivt val att inte göra någonting nu med mina projekt. Så härligt för då blir jag ju inte av med något i alla fall och jag kan fortsätta med det som jag gör när jag får bättre tid. 

Min dator och min mobil är mina arbetsredskap och jag behöver få min tid att arbeta med dem. 

För att inte bli mer utbränd än jag har varit nu under dessa  senaste 5 månaderna så har mina projekt fått vänta. Jag vet exakt vart mina gränser går. Mina sömnsvårigheter och min panikångest har kommit tillbaka. Detta är sånt som jag har arbetat bort under ca 20 år av mitt liv. Jag har ätit diverse starka mediciner för detta och jag var äntligen fri. Det gör det även lättare och svårare för mig då jag är utbildad inom vård och omsorg och besitter på väldigt mycket information om just psykisk ohälsa med allt som det innebär. Ordagrant man går ju lixom ronden dagligen  med sig själv Haha 😛 på alla plan och jag gör det brutalt. 

Det bästa med det här är att det är en liten varning om att det kommer att bli ett DAMM STÅHEJ om jag inte får vara ifred med det som jag mår bäst av. Ni vet det här att fungera mer än 2000 % där jag kan vara den bästa som bara jag kan. Ni vet att när jag inte får vara där eller kan vara där under en längre period så blir det inte bra. Jag kände mig rent ut sagt OLYCKLIG gällande detta härom dagen eller så har jag ärligt talat känt så under de senaste 5 månaderna. Nu är jag trött på att känna så här och nu kan jag börja med mina projekt lite igen. Ja man kan uppfatta det som att vi kreativa människor låser in oss från omvärlden för att kunna vara lite kontrollerat Maniska.

Vad gör väl det ? 

Är det ett avvikande beteende ? 

Det som jag älskar med mig själv är att jag alltid fångar upp mig själv och jag kommer alltid tillbaka. 

Nu har jag min musik ,webshop , blogg och allt annat som jag gör att ta tag i här. Det betyder att jag kommer att dra mig undan ytterligare för att kunna fördjupa mig som jag vill i detta för att kunna nå mina uppsatta mål.  Det har inget med dig att göra om jag inte hör av mig det har med mig att göra totalt. Jag är inte alls lika aktiv på sociala medier eller med något just nu som jag var förut. Men jag finns och jag tänker inte ge upp det som jag kämpar för. 

Ta hand om er 🙂 

Många Kramizar MinikeGirl 

You may also like

3 kommentarer

  1. Jag tycker ibland att det känns som att folk måste kunna placera in en i sina fack för att de ska ens vilja försöka förstå sig på en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.